Blog Listing

12 otthoni miniprojekt

Ismét sok időt töltesz otthon? Szeretnéd megtörni a munka vagy tanulás monotonitását és valami olyat csinálni, ami kikapcsol, szépül az otthonod és megmozgatja a kreatívitásod? 

Szeretnél valami hasznos és szívet melengető programot csinálni, ami nem fáraszt le, sőt inkább feltölt? Akkor töltsd fel a naptáradat a mini projekt ötleteinkkel – kihagyhatatlanok!

 

 

Süsd meg jól!

Fogadjunk, hogy van egy adag alma, körte, vagy sütőtök a kamrában, amivel már aligha tudod, hogy mit kezdjél. Itt az idő összedobni egy gyors pite receptet! Tudsz jobbat, mint amikor a karamellizált gyümölcsös sütemény illata tölti meg az otthonodat?

Dobd fel a függönyöket!

Bizony, jól hallottad. Miért kéne egész évben ugyanúgy kinézniük? Válassz őszi színű anyagot és vasalható textil ragasztóval hosszabbítsd meg a függönyeidet! Ha nem a kedvenced a vasalás, a csiptethető függönydíszekre akkor sem fogsz tudni nemet mondani. Ha hobbi boltban vásárolsz egyszerű kis facsipeszeket, teljesen személyreszabhatod!

 

Kávézó az otthonodban!

 

Alakítsd ki a konyha egyik sarkában a saját kis kávézó pultodat! Néhány kiegészítő egy szép tálcán, odakészített kellékek, nem szokványos bögre, szezonális ízesítés – például fahéj vagy sütőtök püré – és máris meghívhatod magadat a legfinomabb őszi kávé/tea délutánra.

Elő az étkészlettel!

Van egy kedvenc, egyedi étkészleted? Színes tányérok vagy kézműves bögrék? Nem biztos, hogy jó nekik eldugva a kredenc hátsó felében. Tedd őket jól látható helyre, akár díszként is funkcionálhatnak, ha egy külső polcra helyezed el őket. Így garantáltan gyakrabban jutnak majd eszedbe!

 

Az elfelejtett képek nyomában!

Itt az idő, hogy saját kis galériád legyen az otthonodban. Tudjuk, hogy tele van a telefonod képekkel, de nem lenne jobb, ha a falról köszönnének vissza a kedvencek? Itt az idő bekereteztetni a diplomaosztó napját, az unokaöccs első mosolyát, azt a közös baráti képet, ahol végre mindenki egyszerre nézett a kamerába!

Állj meg az előszobában!

Igen, mindig csak átrohanunk, éppen ezért itt egy szétszórt cipő, ott egy ledobott sál, kabátok egymás hegyén-hátán. Legyen egy rendszer, egy egyszerű, de egyértelmű pakolási módszer, ami megkönnyíti az indulásokat és érkezéseket.

 

Tedd el jövőre!

Készíts savanyúságot, főzz be lekvárt – remekül néz ki a polcon, életet menthet egy üres hűtős napon és remek ajándék lehet karácsonyra!

Szelektív hulladékgyűjtésre felkészülni!

Ha még nem tökéletesítetted a rendszert, hát itt az idő! Ha úgy érzed túl kicsi az a szatyor, amiben a műanyagot gyűjtöd, ha már ezer éve nem vitted le a papírt, pedig majd kifolyik: itt a lehetőség, hogy újragondold, optimalizáld és megoldjad az otthoni szelektív hulladékgyűjtést!

Zoknik párjainak keresésére fel!

Tudjuk, hogy szőrén-szálán eltűnt a mosásban, hogy a fél pár zoknik össze-vissza hevernek a fiókban, és hogy valójában a fehérneműk sorsa is hasonló. Vegyél elő mindent az ágyadra, szortírozd ki és jól átláthatóan, rendszerezve pakolj vissza mindent a helyére! Most igen gyakran fogtok találkozni – még egy jó darabig!

 

Fiók szemle!

Minden háztartásban van az az egy – vagy több – fiók, amibe minden csak bele van szórva. Nézd át és selejtezd ki, aztán kérdezd meg magadtól: megkönnyebbültél? Ha igen a válasz, akkor lehet megjön a kedved a többi átnézésére is.

Mélytisztítás – sokat használt tárgyakra!

Van az a sport cipőd, amit ezer éve ki szeretnél mosni? A sminkecsetekre férne rá egy megtisztulás? A gyerekek játékait kellene elmosni? Biztos van olyan tárgy, aminek a tisztítása nem mindennapos program – most viszont elérkezett az idő, ne halogasd tovább!

 

Foglald el magad a semmittevéssel!

Nem kell minden pillanatban produktívnak lenni, sőt: ki kell használni a kanapéra készített puha takarót és kiélvezni azt a pár órát, amikor semmilyen kötelezettség nem terheli a vállaladat. Ha pedig terheli, akkor is jobb rápihenni a hétköznapi hajtásra!