Blog Listing

5 öko dokumentumfilm amit látnod kell!

Neked is ott van a listádon egy csomó dokumentumfilm, amit már régóta szeretnél megnézni, de a fárasztó hétköznapokon nem marad rá időd?

 

Használd ki az ünnepek csendességét és nyugalmát és vesd bele magad az öko-dokumentumfilmek világába:

1. The True Cost (2015)

A film lerántja a leplet arról, hogy mit tesz a megnövekedett kereslet által felpörgetett ruhaipar a környezettel és milyen körülmények között élnek és dolgoznak az emberek akik a jól ismert fast fashion boltokban kapható ruhákat készítik.

 

 

2. A Plastic Ocean (2016)

Szárazföld által körülvett hazánkból néha nehéz elképzelni hogyan is jut el az a sok műanyag a tengerbe és mit okoz ott. Ez a dokumentumfilm lélegzetelállító vízalatti felvételekkel mutatja be az óceáni élet szépségét és hogy mit tesz vele a környezetszennyezés.

 

 

3. Minimalism (2016)

A film különféle emberek történetén keresztül mutatja meg, hogy miért választották a minimalizmust a mindennapjaikban és hogyan változott meg ettől a döntéstől az életük. Nagyon inspiráló, még az is lehet, hogy rögtön neki is látsz a felesleges dolgok kisöprésének!

 

 

4. Forks Over Knives (2011)

Téged is foglalkoztat, hogy elhagyd az állati eredetű ételeket? Meglehet, hogy ez a film lesz amelyik megadja ehhez a végső lökést! A film körbejárja, hogy milyen hatása van az állati eredetű feldolgozott élelmiszereknek az emberi egészségre.

 

5. More Than Honey (2012)

Tudtad, hogy a méhek nélkül az emberiség sem élné soká túl? A film feltárja, hogy milyen veszélyek fenyegetik az állatokat, igen, jól gondolod, emögött is az emberi hatást kell keresni…