Blog Listing

Legyél Te is példakép!

Hogyan vedd rá környezeted az ökotudatosságra?

A barátod nem viseli a lelkén a bolygó sorsát? A családod megmosolyogja a zöldséges zacskóid és hogy megtagadod, hogy a joghurtos dobozt a rendes szemétbe dobd? Mit lehet ilyenkor tenni??

Elfogadás 

Elfogadni, hogy mindannyian mások vagyunk, különböző prioritásokkal, Neked az fontos, hogy csökkentsd az öko lábnyomod és kíméletes légy a bolygóval – őt/őket más dolgok foglalkoztatják.

Példát mutatni

A prédikálásnál hatásosabb módszer, hogy példát mutatsz a hulladékszegény életmódban, ha pedig rákérdez/nek, elmagyarázod miért pakolod pici zacskókba a paradicsomot a boltban vagy mit és hogyan lehet szelektíven gyűjteni náluk.

Így spórolsz!

Nem érti a nagyid miért bohóckodsz a méhviaszos csomagolóval az ételek pakolásához amikor neki van otthon folpack? Azon túl, hogy elmondod, hogy ez fontos a bolygónk védelméért, azt is érdemes megemlítened, hogy a hulladékszegény életmóddal spórolni is lehet, mert újra és újra használsz tárgyakat a folyamatos fogyasztás helyett!

 

Segíts és inspirálj!

A barátod/ barátnőd még mindig egy új nejlonzacskóval érkezik haza a bevásárlásból és bűnbánóan közli, hogy megint itthon maradt a szatyor? Segíts neki azzal, hogy adsz neki a hulladékmentességhez szükséges tárgyakat vagy ha együtt éltek kikészíted neki ezeket! Biztosan örülni fog a gondoskodásnak.

 

Fogadd el, hogy a környezetedben élők máshol tartanak a hulladékmentes  életmód felé tartó úton. Légy megértő, segítsd és inspiráld őket!